Storitve Zavod  english    deutsch 
 


Registriran uporabnik
Uporabniško ime
Geslo
 Zapomni se me
Pozabljeno geslo
Ni aktivne ankete!
Domov > Subjekti
Ogledov: 3479    
Planinsko društvo Haloze
Naslov: Videm 54
Kraj: 2284 Videm pri Ptuju
E.naslov: info@pdhaloze
Davčna št.: 9724322
Bančni račun: 04202-0000795531

V organizacijskem odboru za promocijo turizma v občini Videm in med ljubitelji narave se je porodila misel o ustanovitvi planinskega društva, katero bi promoviralo in ohranjalo kulturno dediščino Haloz.

Društvo se ves čas razvija, bogati z novimi člani in spoznanji o pomenu društva za rekreativno in družabno življenje vseh generacij.

Do danes smo organizirali 90 pohodov, po bližnji in daljni okolici ter 10 pohodov v sredo in visokogorje, šest kolesarskih tur, soorganizirali dva Evropohoda po E7, organizirali srečanje ljubiteljev evropskih pešpoti in pripravili šest družen članov na prostem.

Med drugim smo poskrbeli tudi za razvitje društvenega prapora in postavitev osmih sporočilnih tabel, ki obveščajo in vabijo na izlete, še posebej smo ponosni na krožno pot (Videm-Dravinjski vrh-Dravci-Repišče-sv.Avguštin-Zg.Gruškovje-Stanošina-Podlehnik-Majski vrh-Videm) po Halozah, katera je registrirana in postavljena na zemljevid planinskih pohodnih poti pri PZS ter jo poimenovali Pohodniška pot med vinogradi.

Jesen v Halozah
Jesen v Halozah, Foto: U. Vidovič

Več o društvenem življenju v društvu, si oglejte na spletni strani http://www.pdhaloze.si.

Zapisal: Mag.Ivan Božičko


Povezava

 

 
© ZAVOD ZA RAZVOJ HALOZ © ivanek.net 2008-2017