Storitve Zavod  english    deutsch 
 


Registriran uporabnik
Uporabniško ime
Geslo
 Zapomni se me
Pozabljeno geslo
Ni aktivne ankete!
Domov > Turizem > Rekreacija
Ogledov: 2885        Objavi
S kolesom po Halozah
Haloze ponujajo obiskovalcem vrsto lepot in doživetij, pri čemer potepanje s kolesom sodi gotovo med posebna doživetja, saj le redko kje lahko izbiraš med tako številnimi potmi, ki so popestrene s čudovito panoramo, vzponi ini spusti.

  Več aktivnosti


Kolesarske dogodivščine z začetkom v Podlehniku

 

Začetek poti je v Podlehniku, nato zavijemo za Majski vrh-Dravinjski vrh, sledi spust proti Vidmu, nato zavijemo desno v smeri Leskovca. Pri gostilni Vrček zavijemo levo in pot nadaljujemo proti naselju Gradišče in Cirkulane. V Cirkulanah zavijemo desno proti naselju Pohorje. Pot nadaljujemo ravno in zavijemo v hrib proti Malemu Okiču in Slatini. Tu nas čaka dokaj zahteven vzpon. Ustavimo se na turistični kmetiji Arnečič (malica po dogovoru). Po počitku nadaljujemo pot do regionalne ceste, kjer zavijemo levo in se spustimo proti Leskovcu. Ko prispemo do križišča, zavijemo levo za Leskovec. Pot nadaljujemo proti Podlehniku, zavijemo desno proti Tržcu in Ptuju. V krožnem križišču Turnišče(Suha veja)zavijemo desno proti Vidmu. Takoj za mostom zavijemo desno proti  rekreacijskemu centru Dravinja na Vidmu,ali pa nadaljujemo proti rekreacijskemu centru Vrček-Dravci in turistični kmetiji Korpič-Dravci, kjer zaključimo kolesarsko turo in zaužijemo dobrote, ki nam jih ponujajo.

Težavnost: zahtevna

Dolžina: 42 km.

 

Začnemo v Podlehniku, nato zavijemo za Majski vrh- Dravinjski vrh, sledi spust proti Vidmu, kjer pri šoli zavijemo za krajinski park Šturmovci, nato preko jezu Markovci zavijemo v smer -Nova vas-Bukovci-Stojnci-Borl, nato desno-Dolane-Cirkulane-Pohorje. Pot nadaljujemo ravno in zavijemo v hrib proti Malemu Okiču in Slatini. Tu nas čaka dokaj zahteven vzpon. Ustavimo se na turistični kmetiji Arnečič (malica po dogovoru). Po počitku nadaljujemo pot do regionalne ceste, kjer zavijemo levo in se spustimo proti Leskovcu. Ko prispemo do križišča, zavijemo desno proti rekreacijskemu centru Vrček-Dravci, turistični kmetiji Korpič-Dravci, ali pa vožnjo nadaljujemo proti rekreacijskemu centru Dravinja na Vidmu.

Težavnost:lažja

Dolžina:35 km.

 

Začetek v Podlehniku, nato zavijemo za Majski vrh-Dravinjski vrh, sledi spust proti Vidmu, potem pa zavijemo desno v smeri Leskovca. V križišču pred Leskovcem zavijemo levo, smer Cirkulane. Ko prispemo na vrh Okiča, takoj zavijemo desno - smer Mali Okič-Slatina. Ustavimo se na turistični kmetiji Arnečič. Pot nadaljujemo cca 1,5 km, kjer sledi spust proti naselju Pohorje. Nato s potjo nadaljujemo proti Cirkulanam. V centru Cirkulan zavijemo levo - smer Gradišča-Dravci. Tukaj je obilica vinskih kleti in vinotočev. Ko prispemo v Dravce, se lahko ustavimo na turistični kmetiji Korpič ali v rekreacijskem centru Vrček, ali pa vožnjo nadaljujemo do rekreacijskega centra Dravinja na Vidmu.

Težavnost: zahtevna

Dolžina: 30 km.

 

 

Začetek poti je v Podlehniku, nato zavijemo za Majski vrh-Dravinjski vrh, sledi spust proti Vidmu, nato zavijemo desno v smeri Leskovca. Pri gostilni Vrček zavijemo levo in pot nadaljujemo proti naselju Gradišče in Cirkulane. V Cirkulanah zavijemo desno proti naselju Pohorje. Pot nadaljujemo ravno in zavijemo v hrib proti Malemu Okiču in Slatini. Tu nas čaka dokaj zahteven vzpon. Ustavimo se na turistični kmetiji Arnečič (malica po dogovoru). Po počitku nadaljujemo pot do regionalne ceste, kjer zavijemo levo in se spustimo proti Leskovcu. Ko prispemo do križišča, zavijemo levo za Leskovec. Pot nadaljujemo proti Podlehniku, zavijemo levo v smeri Žetale. Po približno 9 km. vožnje po glavni cesti prispemo do bifeja Dobrinček v naselju Dobrina. Tam zavijemo levo na Turistično kmetijo Darinka. Pri bifeju so smerokazi tako, da je ciljna točka zelo dobro označena. Turistična kmetija ponuja pravo domačo hrano, ki jo pridelajo doma.

Težavnost: zahtevna.

Dolžina: 40 km.

 

 

Poti so  primerne za cestna in gorska kolesa!

 

Poti zapisal:Mirko Milošič

 

 

 


Povezava

Zemljevid

 Komentarji   

 

 
© ZAVOD ZA RAZVOJ HALOZ © ivanek.net 2008-2017