Storitve Zavod  english    deutsch 
 


Registriran uporabnik
Uporabniško ime
Geslo
 Zapomni se me
Pozabljeno geslo
Ni aktivne ankete!
Domov > Uporabne povezave  

Stran:   1 
Prikaz: 1 - 24 od 24
Iskanje:  
 
adriatica.net
adriatica.net je hrvaška turistična agencija in touroperator s sedežem v Zagrebu. Osnovana je bila februarja leta 2000. Je aktivna članica Združenja turističnih agencij Slovenije (ZTAS) in Združenja čeških turističnih agencij (AČCKA).

adriatica.net ima več kot 100 zaposlenih. Služba za pomoč uporabnikom ponuja gostom storitve v 12 jezikih, medmrežne spletne strani z več kot 150 000 stranmi pa so prevedene v 11 jezikov.


DNEVI POEZIJE IN VINA 2010
Dnevi poezije in vina, eden najpomembnejših evropskih pesniških festivalov, bodo v letu 2010 že štirinajsto leto zapored združili pesnike iz vsega sveta v zadnjem avgustovskem tednu. Festival, ki je doslej gostil že več kot 300 pesnikov, v letošnjem letu premika svoje žarišče v srednjeveško jedro mesta Ptuj in z novimi prostori širi tudi svoj program. Že tradicionalno se bodo pesniškim branjem pridružile tudi druge umetnosti, potekali bodo številni koncerti, filmske projekcije, ulične predstave, performansi, razstave, lutkovne predstave, bralne ulice za otroke, središče Ptuja pa se bo za en teden ovilo v umetniške instalacije.


E-kartice
Pošljite BREZPLAČNO kartico ob praznovanju, rojstvu otroka, če želite nekomu voščiti na poseben način ali če ga želite samo pozdraviti. Uporabite naš servis za pošiljanje sporočil prijateljem in družini. Ne pozabite dodati strani med priljubljene in se večkrat vrnite, ker bomo dodajali nove kartice. Saj veste, topla beseda polepša človeku dan.


Glasba, pesem, ljudska glasba,plesna glasba, zabava,obletnice, praznovanja, poroke, silvestrovanja, martinovanje, pust, harmonika,ples,domača glasba, avtorska glasba,kitara, klaviature, društvo za glasbo,
Glasba za ples, avtohtona ljudska glasba. avtorska glasba, plesna glasba, glasbena dejavnost, predstavitve, šport, pohodništvo, smučanje, planinarjenje, finance za društva. Vse to je možno naročiti pri društvu glasbenih delavcev Ptujska gora, Majšperk.


Halo d.o.o.
Družinsko podjetje HALO d.o.o. smo ustanovili leta 1992 in si za glavni cilj zadali trženje turizma z območja Haloz.


Haloze v sliki
Stojan Kerbler je eden najbolj prepoznavnih slovenskih fotografov in tudi ena najvidnejših fotografskih osebnosti nekdanje Jugoslavije.

Je velik poznavalec starejše slovenske fotografije, še posebej je zaslužen za raziskave o opusu Frana Krašovca. Sistematično je zbiral gradivo o jugoslovanskih fotografih, dokumentacijo zdaj hrani Arhitekturni muzej Slovenije. Stojan Kerbler je tudi predan mentor mladim.


Haloze – čudoviti svet goric in rajskih dobrot

Haloze ponujajo obiskovalcem vrsto lepot in doživetij, pri čemer potepanje s kolesom sodi gotovo med posebna doživetja, saj le redko kje lahko izbiraš med tako številnimi potmi, ki so popestrene s čudovito panoramo, vzponi in spusti. Aktualno je tudi jadralno padalstvo, ribištvo, pohodništvo in kmečki turizem. Možno je prespati v motelu , penzionih in počitniških hišicah. Na ogled so mnoge zgodovinske in  kulturne znamenitosti, med njimi pa prav gotovo sodijo Grad Borl, Ptujska Gora in Štatenberg.

  Več...

 


IZPOSOJA KOLES - Rent a BIKE
Kolesarski center BIKE EK:   NUDIMO TUDI HITER SERVIS ZA TURISTE IN POPOTNIKE


Kreal - USTVARJAJMO SKUPAJ

Javni prostori so namenjeni LJUDEM, zato je prav, da jih ustvarjamo Z ljudmi. Proces se začne z zamišljanjem, nadaljuje s soustvarjanjem in konča z rešitvijo. Vključujemo posameznike, podpiramo njihov način razmišljanja in jih podpremo pri udejanjanju njihovih sanj.

Kreal spoštuje sanje. Kreal podpira domišljijo. Kreal prinaša rešitve.

 


LOVSKA DRUŽINA ŽETALE
Lovišče Lovske družine Žetale leži v jugozahodnem delu gozdnatih Haloz. Obsega celotno območje občine Žetale. Zajema naselja, ki so tudi katastrske občine: Žetale, Čermožiše, Nadole, Kočice in Dobrina. Organizacijsko smo povezani v Zvezo lovskih družin Ptuj, ki povezuje 23 lovskih družin, prek nje pa v Lovsko zvezo Slovenije v Ljubljani.


Najel Bi
Spletna stran Najel.BI omogoča posameznikom in poslovnim partnerjem preprost najem in oddajo različnih predmetov ali storitev v samo nekaj klikih. Če potrebujete posebno orodje za čez vikend, otroški sedež za na potovanje ali morda zvočnike za zabavo, je vse kar morate narediti, preiskati spletno stran Najel.BI, kjer boste našli želeni predmet blizu vas. Spletna stran Najel.BI omogoča prikaz predmeta, ki se ga lahko najame, vključno z njegovo fotografijo, ceno in opisom.


Picerija Špajza
V prijetnem in domačem ambientu picerije vam bomo postregli s 15 vrstami pic. Uresničili pa bomo tudi vaše želje, saj si lahko z razmimi dodatki sestavite čisto svojo pico.


Planinsko društvo Cirkulane
Spletna stran planinskega društva Cirkulane. Na spletni strani poskušamo, poleg tem vezanih na planinstvo, predstavljati Haloze.


Planinsko društvo Haloze
V organizacijskem odboru za promocijo turizma v občini Videm in med ljubitelji narave se je porodila misel o ustanovitvi planinskega društva, katero bi promoviralo in ohranjalo kulturno dediščino Haloz.

Društvo se ves čas razvija, bogati z novimi člani in spoznanji o pomenu društva za rekreativno in družabno življenje vseh generacij.

Do danes smo organizirali 90 pohodov, po bližnji in daljni okolici ter 10 pohodov v sredo in visokogorje, šest kolesarskih tur, soorganizirali dva Evropohoda po E7, organizirali srečanje ljubiteljev evropskih pešpoti in pripravili šest družen članov na prostem.


Potovalka

Potovalka vam ponuja turistične ponudbe

 Nič več iskanja turističnih ponudb po katalogih. Potovalka vam to ponuja na enem mestu. Poiščite si ustrezno destinacijo in termin. Ponudbe so izbrane iz raznovrstnih področij kot so poletno letovanje na morju, smučanje pozimi, zdravilišča...

Prijetno potovalkanje vam želi,
ekipa Potovalke


Spletni portal Najel.Bi
 


Terme Ptuj
Na Ptuju se čas ni ustavil, le s podobo zgodovine je zaznamovan!

Življenje antičnega Ptuja se ni razlikovalo od drugih rimskih mest. Bogati patriciji so zahajali v terme, kjer so z vsakdanjo kopeljo zdravili in negovali svoje telo in si izmenjavali  dnevnopolitične, gospodarske in družabne novice …
Srednjeveški Ptuj se ni odrekel užitkom, ki jih nudi voda. Ptuj ima kopališča izpričana že leta 1311. Opremljena so bila z lesenimi škafi in vedri. Kopališčar pa je imel tudi pravico opravljati manjše kirurške posege, puščanja krvi, klistiranja in britja moških …
Kopalna kultura ponovno zaživi v 19. stoletju in reka Drava je preblizu, da bi se v poletnih mesecih odrekli užitkom kopanja. Zgradilo se je kopališče z zunanjim bazenom in kabinami ter notranje kopališče, ki je ponujalo parno kopel, prhe in kabine s kadmi. Prihajati so začeli prvi tuji gostje, ki so tudi želeli preizkusiti zdravilnost kopeli…
Kopališče je v 60-tih letih 20. stoletja obiskalo 500 do 600 obiskovalcev na dan. Bazen je postajal premajhen in pojavljati so se začele še druge pomanjkljivost. Istočasno so že potekale geološke raziskave, da bi morda našli nova nahajališča nafte, a iz globin je privrela termalna voda. Potreba kopalcev je bila rešena, ko je Ptuj leta 1975 dobil svoj Rekreacijsko turistični center, predhodnik današnjih Term Ptuj in zgodba se nadaljuje…


Turistična cona Haloze - Zagorje
Haloze in Zagorje obdaja prelepa in čista narava. Zelena pokrajina s pravljičnimi dvorci, božanskimi vini in svojevrstnimi ljudmi obiskovalca nikoli ne pusti ravnodušnega. Turistična cona Haloze – Zagorje je neskončno zelenilo, carstvo miru in lepote. Zasanjano. Z dušo. Za uživanje!

Na celotnem ozemlju turistične cone je znanih preko 250 arheoloških, kulturno-zgodovinskih in turističnih zanimivosti. Območje je bogato posejano z arheološkimi najdišči, ki pričajo o poseljenosti in življenju človeka od paleolitika naprej.


Turistična Slovenija: Kje je kaj
Poiščite zasebne sobe in apartmaje v Sloveniji s Turistikus.com
Turistikus.com oglašuje zasebne turistične namestitve v Sloveniji, katere rezervirate neposredno pri lastnikih. Iščete lahko po regijah, upravnih enotah in krajih, določite opremo in lastnosti sob in apartmajev, ko najdete primerno namestitev stopite v stik z lastnikom z uporabo kontaktnega obrazca, kateri se nahaja na dnu vsake predstavitvene strani. Upamo da boste našli namestitev za vaš dopust s pomočjo Turistikus.com!

TURISTIČNO DRUŠTVO PODLEHNIK
Občina Podlehnik v severnem delu vinorodnih Haloz ima jedro v 6 km široki dolini potoka Rogatnice, po večini pa je razloženo po gričevju vzhodno od doline. Sestavlja jo 13 zaselkov.
Podlehnik je pomembno središče osrednjega dela Haloz. Središčne ustanove so okoli šole zrasle v 70-tih letih dvajsetega stoletja.
Posebno skrb namenjamo ohranjevanju bogate naravne in kulturne dediščine, vključno s cerkvami, kapelami in znamenji. Želimo obuditi spomin in ohraniti stare navade, običaje, in vrednote tradicije.


Turistično društvo Žetale
Žetale imajo zgodovino potrjeno že vsaj v 11. stoletju pred našim štetjem. Njihovo lepoto in edinstvenost pa jim daje bogata sakralna arhitektura cerkva, katere se lahko pohvalijo z bogato zgodovinsko in umetniško preteklostjo slovenskega podeželskega človeka.


Turistično informativna pisarna Ptujska Gora

Turistikus.com
Turistikus.com oglašuje zasebne turistične namestitve v Sloveniji, katere rezervirate neposredno pri lastnikih. Iščete lahko po regijah, upravnih enotah in krajih, določite opremo in lastnosti sob in apartmajev, ko najdete primerno namestitev stopite v stik z lastnikom z uporabo kontaktnega obrazca, kateri se nahaja na dnu vsake predstavitvene strani. Upamo da boste našli namestitev za vaš dopust s pomočjo Turistikus.com!

Vital, gostinstvo in trgovina d.o.o.
Pan je prijetna restavracija s celovito ponudbo, kjer vam bomo postregli z skrbno pripravljenimi kulinaričnimi dobrotami in izbranimi vini iz naše ponudbe.  Restavracija ima veliki parkirni prostor (za 6 avtobusov in 100 osebnih avtov) ,  pokrito senčno letno teraso s 50 sedeži in urejenim dostopom za invalide. Prostori so klimatizirani. Slovesno praznovanje bomo za Vas  pripravili v izbranem ambientu glede na vrsto dogodka in število gostov

  • velika dvorana restavracije prejme do 250 gostov pri banketni postavitvi in je primerna za večja skupine (plesi, romarji …)  ter družinska srečanja (krsti, obhajila, birme, poroke, obletnice, Abrahami ). Prostor je mogoče razdeliti na dva dela.  In posamezni del prejme do ~ 100 gostov
  • v posebni sobi (od 25 do 40 gostov, glede na postavitev in vrsto dogodka)
  • v jedilnici (od 30 do 50 gostov, glede na postavitev in vrsto dogodka)
  • stekleni sobi (od 30 do 60 gostov, glede na postavitev in vrsto dogodka)
  • na letni terasi (do 50 gostov)


Stran:   1 
Prikaz: 1 - 24 od 24

 

 
© ZAVOD ZA RAZVOJ HALOZ © ivanek.net 2008-2017