Storitve Zavod  english    deutsch 
 


Registriran uporabnik
Uporabniško ime
Geslo
 Zapomni se me
Pozabljeno geslo
Ni aktivne ankete!
Domov > Novice  

Stran:   1 
Prikaz: 1 - 13 od 13
Iskanje:  
 
19.11.2016: Turistične priložnosti za Haloze
Halozam, ki sicer veljajo za prometno odročno gričevje v severovzhodni Sloveniji, se morebiti obetajo lepši časi. V zadrugi Pozama so se odločili poiskati inovativne turistične produkte, da bi v to vinorodno pokrajino pripeljali čim več turistov.

Gabrijel Toplak

Več http://svet24.si/clanek/novice/slovenija/57a0601411240/priloznosti-za-haloze

 


28.05.2010: GOSPODARSKA KRIZA JE NATEG TISOČLETJA
"Filozofija ekonomije neomejene rasti bruto domačega proizvoda. Edini primer, ki je v naravi primerljiv s to noro ekonomijo, je rak. Zanj pa vemo, kako se konča. Ubije gostitelja in sebe. Svet bo rešila samo nična rast, stacionarna ekonomija. Porabiti bomo morali samo toliko, kolikor narava lahko obnovi in mi recikliramo. Ne pa, da proizvajamo neskončne gore odpadkov in žremo nepovratne vire. Bolje bi bilo proizvajati kvalitetno blago, ki ga lahko vzdržujemo in servisiramo. Koliko stvari, ki jih kupimo, zavržemo prej kot v enem letu!” 

 

                                                                                                Čudovit intervjuji - Anton Komat 


19.05.2010: Rekreacijsko kolesarjenje
VABILO na rekreacijsko kolesarjenje, v soboto, 22. 05. 2010, s pričetkom ob 14.30. uri. • Kolesarji se zberemo pred Gasilskim domom v Tržcu, v ustrezni opremi in z brezhibnimi kolesi, med potjo bodo postanki za okrepčilo iz nahrbtnika; • Smer rekreacijskega kolesarjenja: Tržec, Videm, Soviče, Leskovec, Podlehnik, Tržec - Etnografski muzej Tržec; • S seboj prinesite obilo dobre volje, za ostalo poskrbi organizator kolesarjenja; • Kolesarimo okrog tri uri, po zaključku rekreacijskega kolesarjenja je ogled muzeja ter srečanje na prostem; • Startnina 3 €. PLANINSKO DRUŠTVO HALOZE IN ETNOGRAFSKO DRUŠTVO TRŽEC

18.03.2010: Spotikanje pri črpanju denarja za program Leader
Spotikanje pri črpanju denarja za program Leader

Ljubljana – Parlamentarni odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je na včerajšnji seji po obravnavi problematike izvajanja evropskega programa Leader (njegov namen je podpreti lokalno prebivalstvo pri uresničevanju lokalnih razvojnih pobud) v okviru programa razvoja podeželja 2007–2013 sklenil kmetijskemu ministrstvu predlagati, naj najpozneje v enem mesecu prouči predloge lokalnih akcijskih skupin (LAS) in sprejme ukrepe, ki bodo omogočili hitrejše črpanje sredstev iz omenjenega programa. Lokalne akcijske skupine (teh je v Sloveniji potrjenih 33) opozarjajo na resne ovire pri pridobivanju sredstev iz omenjenega programa.

Marjeta Šoštarič

Delo, 18.03.2010 http://www.delo.si/tiskano/html/zadnji/Delo


21.01.2010: Turizem in prosti čas
TIP je največja turistična prireditev v Sloveniji in hkrati največja promocija Slovenije na enem mestu.

V štirih dneh se predstavi preko
120 ponudnikov turističnih storitev iz trinajstih držav, sejem obišče okoli 15.000 obiskovalcev in poslovnih gostov ter preko 130 domačih in tujih novinarjev.


30.12.2009: Obisk Gorencev v Halozah
Haloze, za marsikoga iz naših krajev, kraji na robu revščine. Ali pa ta trditev drži ali ne, smo se prepričali na lastne oči.

Med vsemi trditvami za Haložane pride do izraza samo ena in ta je »haložanec« mora cele dneve trdo delati« ! V praksi pa to pomeni, da ljudje teh krajev živijo s trdim fizičnim delom. Kljub tej trditvi pa drži, kot pribito, da so ohranili sonaravno bivanje z naravo, kar pomeni imajo več dobre volje, bolj spoštujejo drug drugega, dobre sosedske odnose in ne obupajo pri vsakem malem problemu, kot tisti, ki živimo v industrijsko turističnih krajih. Da končam brezplodno filozofiranje in se vrnem na dan preživet v Halozah.

 

Predsednik DI
Jože Zupančič


30.12.2009: Vinorodni kraj Haloze
Kako prijetno je čuti:vinorodne Haloze! Morda ste že čuli kako je ta. Vino pije tisti, ki Haloz ni obdeloval, ki Haloze le enkrat v letu vidi: ko zlato kapljico poskusi in odpelje.

 

Toti list, Nedelja, 1. oktobra, 1939


22.09.2009: NOVE RAZISKAVE RAZKRIVAJO EVROPSKI GRABEŽ ZEMLJIŠC V DRŽAVAH V RAZVOJU Industrijsko kmetovanje in agrogoriva so krivi za povecevanje “odtisa” EU
EU sedaj letno
uporablja vec kot 16 milijonov hektarov kmetijskih zemljišc izven svojega obmocja za to, da nakrmi
svoje crede, vedno bolj pa tudi za pogon vozil. To obmocje je enako seštevku vseh kmetijskih
zemljišc v Nemciji in na Madžarskem. Vecina omenjenih zemljišc je v Južni Ameriki.

 

http://www.haloze.net/prikazi_vse.php?idp=15&ids=19

 

 


20.05.2009: Haloze, skoraj pozabljena dežela
Slavica Pičerko Peklar, Večer, 13.12.2008


17.05.2009: Ali ste vedeli ?
Informacije, ki jih preko čutil pridobivamo iz dneva v dan lahko tudi poneumljajo, podatki, ki jih le te vsebujejo pa zavajajo (ponavadi z namenom, da bi te informacije oblikovale naša stališča in vrednote -vplivala na naša čustva- da bi nas navdušile za nakup). Povprečen potrošnik je le povprečno izobražen in se uklanja volji kapitala z neznansko lahkoto.


15.05.2009: Novice iz sveta znanosti - Dnevnik

14.05.2009: Prijatelji Haloz
Lepote Haloz lahko pomagate širiti preko omrežja prijateljev na FaceBook ali MySpace. Vabljeni k sodelovanju.

 


03.05.2009: »Do leta 2010 širokopasovna povezava do slehernega Slovenca“
V skladu s strategijo razvoja širokopasovnih omrežij, ki jo je vlada sprejela na včerajšnji seji, naj bi bil dostop do širokopasovnih povezav do leta 2010 omogočen slehernemu prebivalcu Slovenije, medtem ko naj bi zmogljivejšo širokopasovno povezavo (optična povezava) vsaj 90 odstotkom prebivalcev omogočili do leta 2020.

 


Stran:   1 
Prikaz: 1 - 13 od 13

 

 
© ZAVOD ZA RAZVOJ HALOZ © ivanek.net 2008-2017